Fotoværksted

På fotoværkstedet lærer du al grundlæggende fototeknik. Du lærer at udtrykke dig gennem billeder og at udføre forskellige former for fotojobs.
For at kunne dette skal du lære at bruge kameraets mange funktioner og indstillingsmuligheder, så du kan kontrollere det færdige billede.
Du vil desuden lære billedbehandling i Adobe Photoshop, og du kommer til at arbejde med flash-anlæg og lamper i et studie.
På værkstedet vil du også møde fotografiet i sin oprindelige form: Vi arbejder nemlig også med analog fotografi, så du lærer at fotografere med sort-hvid film og fremkalde billeder i mørkekammer.

Vi løser meget forskellige opgaver, og du vil møde mange måder at bruge fotografiet på. Det vil sige, at du kommer til at arbejde med både dokumentarfotografi, portræt, mode, landskab, arkitektur, pressefoto, iscenesat fotografi og fotografi som billedkunst.

Opgaverne afsluttes med en fælles gennemgang, hvor alle på værkstedet deltager. Her taler vi sammen om de færdige fotografier for at forstå billedernes indhold og virkemidler og teknikkerne bag.  Vi lægger stor vægt på dette, fordi du herigennem bliver bevidst om dit eget billedsprog og bliver i stand til at give og modtage konstruktiv feed-back.
På fotoværkstedet kommer du også til at arbejde med forskellige former for billedpræsentation, f.eks. lysbilledshow, unikafotobog og udstillinger.

Du vil også modtage undervisning i fotografiets historie og teori, og vi tager på forskellige slags udstillinger og studieture for at få indsigt i de mange måder at kommunikere med billeder på.

Fotoværkstedet har flere samarbejder med andre værksteder, f.eks. kommer du til at arbejde sammen med Tekstværkstedet og Grafisk værksted om at fremstille Produktionsskolebladet PS.

Hvis du vil søge videre på en relateret uddannelse, kan du få hjælp til det på værkstedet. Du vil få information om fotoskoler og -kurser i både Danmark og udlandet, og du kan få hjælp, når du laver det præsentationsmateriale, som skal bruges for at søge ind.

Værkstedets mobil 2175 0610.

se eksempler på produktioner her.