Tekstilværksted

 

Du kommer til at arbejde med tekstil design og håndarbejde på mange måder og niveauer. Vi tager udgangspunkt i, at du skal lære og synes, det er fedt at skabe tekstile designs og produkter.

At lære et håndarbejde forudsætter, at du lærer de grundlæggende forskellige teknikker omkring f.eks symaskiner, overlockere og diverse andre håndarbejdsredskaber.

Tekstil værkstedets produktion er en blanding af interne opgaver for andre værksteder i huset, hvor behovet er, for et tekstilt samarbejde. Af interne opgaver kan vi lave kostumer, møbelpolstring, tekstilt re:design til indretning på og omkring skolens værksteder, såsom puder, gardiner, opslagstavler mm. Vi efterstræber at lave vores egen K.U.B.A tøjkollektion, med et årligt modeshow for og med skolens elever. Derudover har vi også eksterne kunder, hvor opgaverne kan være sy produktion.

I arbejdet på tekstilværkstedet vil du blive klogere på design og håndarbejdets historie. I den forbindelse vil vi besøge spændende virksomheder og museer som har relevans for værkstedet.

At arbejde i et sy og design værksted kræver lidt tålmodighed og fordybelse. Du vil blive trænet i at holde orden og have overblik i  brug af værkstedets maskiner. De forskellige arbejdsgange kræver fingerfærdighed, samt kreativ tænkning for at styre en designproces, fra ide til færdigt produkt.

På tekstilværkstedet arbejder vi med mange forskellige materialer, udover at sy på maskine, vil vi også brodere, hækle, strikke, sy i hånden, konstruere mønstre, tekstiltryk og skabe collager og moodboards (inspirationstavler). Vi er vilde med tanken om at omsætte en gammel træt læderjakke til en ny funky taske. Det er en fordel hvis du er optaget af re:design og synes det er spændende, at lære hvordan man kan skabe nyt af gammelt.

Vi forventer af dig, at du har lyst til at blive klogere på den tekstile verden, er mødestabil og er rar at være sammen med. Du skal have lyst til at samarbejde og indgå i værkstedets fællesskab. Du får stor frihed på værkstedet, mens du arbejder i et trygt og inspirerende miljø.  Til gengæld viser du os engagement og interesse.

Facebook

Se produktioner her

www.instagram.com/k.u.b.a_tekstil/